Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2019 Mezunları Bahar İntörn Günleri Etkinliği Gerçekleşti

2019 Mezunları İntern Günleri – Bahar etkinliği 2-3 Mayıs tarihlerinde Burhanettin Toker Anfisin’de gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında intern doktorlarımız, mesleğe atılmadan önce alanında uzman öğretim üyelerini dinleme fırsatı buldu. Etkinliğin açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. M. Sait GÖNEN yaptı. Konuşmasında; ‘’Altı yıl önce ailelerinizin gururu olarak Cerrahpaşa’ya ilk adımı attınız. Burada acı tatlı birçok günleriniz geçti. Artık mezun oluyor ve hekimlik mesleğine adım atıyorsunuz. Sizler sadece ailelerinizin değil biz hocalarınızın da gurur kaynağısınız. Sizleri bir şey için daha kutlamak istiyorum. Cerrahpaşa’nın başarı skalasını çok yükseklere taşıdınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Burda birçok hasta ve nadir hastalık gördünüz. Birçok pratik yaptınız. Bunların size faydalarını yarın sahaya çıktığınızda göreceksiniz. Bu kutsal meslek meslekten öte bir yaşam tarzı. Sevgiyle yapılacak bir iş, meslek hayatınız boyunca benim bir hocanız bir büyüğünüz olarak en büyük nasihatim kanıta dayalı tıptan vazgeçmeyin.’’ dedi.
Cerrahpaşa yeniden yapılandırma sürecine vurgu yapan Prof. Dr. Gönen, ‘’ Bizler yeniden yapılandırma nedeniyle sizlere çok iyi fiziksel şartlar sunamamış olabiliriz ama sizler ’Şantiyeden Çıkmış Şampiyonlarsınız’ hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sizin eviniz, ileride sizleri yeniden Cerrahpaşa çatısı altında görmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından internlere yönelik olarak oturumlar gerçekleştirildi. “Medikolegal Savunma” konulu ilk oturum, Prof. Dr. Coşkun YORULMAZ tarafından yapıldı. Sabah oturumları Prof. Dr. Yalım DİKMEN tarafından yapılan ‘’ Sepsis’’ ve Prof. Dr. Gürsel ÇETİN ’nin ‘’Adli Rapor Hazırlama’’ başlıklı sunumları ile tamamlandı.

Öğleden sonra ki oturumlar ise Prof. Dr. Haluk ÇOKUĞRAŞ ‘’Aşılar ve Aşı Karşıtlığı’’,Prof. Dr. Sermet Koç’un ‘’İnsan Hakları İhlalinde Hekimin Sorumluluğu’’, Prof. Dr. Selman DEMİRCİ’ nin ‘’Tus ve Zorunlu Hizmet’’ başlıklı sunumları ile devam etti.

İkinci gün ise Prof. Dr. Bülent ÖNAL ‘’Ürolojik Aciller’’, Prof. Dr. Alper DÖVENTAŞ ‘’Eyvah! Yaşlı Hasta Geliyor’’, Prof. Dr. Abdi ÖZASLAN ‘’Hekim Ne Anlar, Ne Bekler? , Prof. Dr. Kaya ÖZKUŞ ‘’Akıl Süzgeci’’, Prof. Dr. Cem AR ‘’Bendeki Cerrahpaşa’’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Özgür KASAPÇOPUR’ un anlattığı son dersin ardından intern günleri sona erdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2019 Mezuniyet Komitesi tarafından organize edilen, yaklaşık 400 internün katıldığı, yüksek bir katılımın olduğu “İntern Günleri-Bahar” etkinliği öğretim üyeleri ve katılımcılardan tam not aldı.

Haber :Ceylan ÇAKMAK