16. "Cerrahpaşa Plastik Cerrahi Günleri" Gerçekleştirildi

‘ Mandibula Hakkında Her şey ‘

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından organize edilen ve bu yıl 16.'sı düzenlenen Cerrahpaşa Plastik Cerrahi Günleri’ 25 Mayıs Cumartesi Günü İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Bu yılki teması “Mandibula Hakkında Her şey” olarak belirlenen sempozyumda bütünsel olarak alt çene kemiği ele alındı.

Sempozyumda konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın bir ortopedi uzmanı olarak konuya yakınlığının bulunduğunu belirterek; sempozyumun 16 yıldır sürdürülmesinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Aydın, Sempozyum düzenleme komitesine emekleri için teşekkür ederek, sempozyumun nice yıllar boyunca devam etmesi temennisinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen de sempozyumdaki konuşmasında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görev yapan bilim insanlarının çabalarıyla sürdürülen ve her yıl plastik cerrahiye değerli katkılar sağlayan sempozyumun özellikle genç doktorlar için önemli bir eğitim fırsatı sağladığını vurguladı.

Türkiye’nin her yerinden sempozyuma katılan estetik cerrahlar alt çene kemiği ile ilgili tüm hastalıkların ve onarımlarını multidisipliner bir şekilde konuşma ve önemli bilgileri paylaşma fırsatı buldular. Cerrahide ve tedavide yöntemlerin yanı sıra, doktorların deneyimleri de paylaşılırken; bazı önemli vakaların ameliyat görüntüleri de katılımcılarla paylaşıldı.

Plastik cerrahinin en önemli konularından biri olan maksillofasyal cerrahinin çok özellikli alanlarından biri olan mandibula hakkında tüm sorunların multidisipliner olarak tartışıldığı toplantının özellikle asistan ve uzman eğitimine katkı sağlaması öngörülmekte.