Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencilerinden TUS’ta Rekor Puanla Gelen Birincilik

2019 Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden rekor başarı geldi. 80 tam puan üzerinden 79.69 puan alarak, temel ve klinik puan türlerinde rekor başarı elde eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, TUS birincisi olurken; ikincilik, üçüncülük, dördüncülük ve sekizincilik de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin oldu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 5 öğrenci ilk 10’da yer aldı.
Bu büyük başarı öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında sevinçle karşılandı.

24 Şubat tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı 1. dönem sonuçları ÖSYM tarafından 21 Mart’ta ilan edildi. TUS sonuçlarına göre, ilk 4 sırayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri alırken; ilk 10’da ise 5 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi yer aldı.

Başarı Rekor Puanlarla Geldi

Sıralamada İlk dörtte yer alan Cerrahpaşalı öğrenciler elde ettikleri rekor puanlarla başarılarını taçlandırdılar. Buna göre, Tıpta Uzmanlık Sınavı sonuçlarına göre ilk 10 içerisinde yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri ve aldıkları puanlar şu şekilde oldu: Birinci: Kurtuluş Öz – T.P.: 79.69 puan K.P:78.78, İkinci: Mert Can Rador –T.P.: 78.92 puan K.P:78.77, Üçüncü Mehmet Onur Gökalp – T.P. :78,95 puan K.P.:77.53, Dördüncü: Ersin Yavuz – T.P.: 78.61 puan K.P.:78.59, Sekizinci: Ceyda Kılıçtaş – T.P.: 77.53 puan K.P.:76.10

Haber : Ceylan ÇAKMAK