Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde TOD 3. Canlı Cerrahi Sempozyumu Gerçekleşti

TOD 3. Canlı Cerrahi Sempozyumu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Gerçekleşti

TOD Canlı Cerrahi Sempozyumu 20-22 Haziran tarihlerinde İ.Ü.C. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

21-22 Haziran tarihlerinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Ameliyathanesinde yapılan canlı cerrahi uygulamaları Kongre Merkezi ve Wyndham Grand Levent İstanbul Otel’deki katılımcılara uydu aracılığı ile canlı olarak aktarıldı.

40 önemli ve zor vakanın ameliyat edildiği sempozyuma, güncel ameliyat teknikleri ve zor vaka ameliyatlarını canlı izlemek amacıyla Türkiye’nin dört yanından göz doktorları katıldı.

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan sempozyumla ilgili şunları söyledi:

‘ Birçok cerrahi branşta rutin uygulamaların ve zor olguların yer aldığı canlı ve video cerrahi oturumları ile oftalmoloji alanında Dünyada belki de benzeri olmayan bu cerrahi şöleni çok önemli bir amaca hizmet ediyor.

Sempozyumu muzda yeni cerrahi tekniklerini ve zor vakaların ameliyatlarını canlı izlemek doktorlarımıza eşsiz bir deneyim sunacak.

İki tam ve iki yarım gün boyunca KRC, VRC, Glokom, KOY, Şaşılık, OPC birimlerimizin canlı ve video cerrahi oturumları, uydu sempozyumları ile gerçekleşecek. ’

Haber: Çiğdem SAVAŞÇIOĞLU