Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Alanında Geleceğin Liderleri Programı’nda Türk Temsilci

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Alanında Geleceğin Liderleri Programı (IPA LEAD) için tüm dünyadan 100’ün üzerinde başvuru yapıldı. Dünya genelinden sadece 14 kişi IPA LEAD programına davet edildi. Türkiye’yi temsil etmek üzere İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Dr. Kenan Barut bu programa seçildi. Dr. Barut, Panama’da gerçekleştirilen IPA 2019 kongresinde ve çocuk sağlığı için geleceğin liderleri toplantısında ( IPA LEAD) ülkemizi başarıyla temsil ediyor.

Uluslararası pediatri derneği (İPA) tarafından yürütülen Çocuk Sağlığı Gelişen Liderler Programı kapsamında Panama’da bir kongre gerçekleştirilmekte. Oturumlarda konuşmacılar pediatristlerin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde gelişiminin sağlanması için çeşitli öneriler sunacak ve fikir alışverişinde bulunacak.

Çocuk Sağlığı Gelişen Liderler Programı’nın en önemli amaçlarından biri IPA ağında yer alan pediatristler arasında iletişimi sağlamak, canlı tutmak ve iş birliğine dayalı başarıların temelini atmak olarak gösteriliyor. Panama’da düzenlen kongreye aralarında ABD ve İngiltere olmak üzere yaklaşık 15 ülkeden bilim insanı katılmakta. Türkiye’yi ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Romatoloji Bölümü’nden Dr. Kenan Barut temsil etmektedir.