Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili öğrencilerimiz,

Yeni Koronavirüs (COVID-19) küresel pandemisi nedeniyle Fakültemizde 16.03.2020 tarihinde eğitime ara verildi. Henüz salgının ne zaman kontrol altına alınacağı ve örgün eğitimin ne zaman başlayacağı belli değil.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde sizlerin eğitimi en büyük önceliğimiz. Bu geçici dönemde eğitiminizin kalıcı olarak etkilenmesini hiçbir şekilde istemeyiz. Bu konuda öncü olarak oluşabilecek durumlara göre alternatifli senaryolar geliştirmekteyiz. Bu salgın ne kadar sürerse sürsün gerçekleştirilebilecek bir planımız mutlaka olacak. Bundan sonraki dönemde salgın koşullarında yapılamayacak olan yüz-yüze, hasta başında, küçük gruplarda uygulamalı eğitim-öğretim süreçlerinin, salgının ortadan kalkmasıyla birlikte nasıl telafi edileceğine ve uygulanacağına dair planlamamızı açıklıyoruz. Programımız Fakültemiz “Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı Değerlendirme ve Geliştirme Komisyonu” tarafından geliştirilmiş “Fakültemiz Yönetim Kurulu” tarafından onaylanmıştır.

Bu güç ortam koşullarına özel olarak geliştirmiş olduğumuz programımız, Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarımızı 01.01.2025 tarihine kadar akredite etmiş olan Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından da önerildiği gibi, esnek, yapıcı, destekleyici ve yaratıcı niteliktedir. “Ders Programları” sayfamızdan ilan edilmeye başlanan Yeni Koronavirüs (COVID -19) küresel pandemisi sonrası eğitim planımız, Fakültemize yeniden dönebildiğiniz günü “Gün 01” olarak tanımlayarak başlıyor ve ders programında olması gereken tüm detayları açıklıyor. Öngörülerimize göre bu en iyi ihtimalle Ramazan Bayramı sonrasında gerçekleşecek. En kötü ihtimalin ne zaman olduğunu henüz bilmiyoruz. Açıkladığımız planda ilk 3 sınıfta hafta içi günlerde her biri 25 dakika olarak planlanan 8 teorik ders işlenecek. Her gün ayrıca 90’ar dakika olarak planlanan iki ayrı uygulama da yer alacak. “Gün 01”in kesin tarihi belli olduğunda programda yer alan ders kodlarının yerine gerçek ders adları geçecek. Bu şekilde eğitimimizi konu ve işleniş bütünlüğüne zarar vermeden sürdüreceğiz. Bu geçici dönemde sizlere sağladığımız eğitim materyallerini çalışarak bu programa kolayca uyum sağlayabilirsiniz. 4. ve 5. Sınıftaki stajlar da daha önce görmekte olduğunuz sıra ve dönüşümlerle daha yoğunlaştırılmış bir süre içinde gerçekleşecek. Bu programın uygulanması esnasında 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı için planladığımız günleri de kullanmamız gerekse, yeni akademik yıldaki işleyişi de ona göre yeniden tasarlayacağız.

Planımız intörn doktorlarımızın nasıl mezun olabilecekleri yolunda çok sınırlı öngörüler içeriyor. Bu konuda YÖK düzeyinde girişimlerin sonuçlanarak tüm ülkemiz için ortak bir çözüm olacağını düşünüyoruz.

Lütfen evde kalın ve derslerinizden kopmayın. Bugünlerin de iyi bir hekim olmak yolunda eğitiminizin önemli bir parçası olduğunu unutmayın.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı

Güncellenmiş 2019-2020 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Özet Ders Programına (tüm yıllar) buradan ulaşabilirsiniz.