Web of Science & InCites Kullanıcı Eğitimi (Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)

Clarivate Analytics firma temsilcisi işbirliği ile Web of Science Incites Benchmarking&Analytics veri tabanının etkin kullanımına yönelik "Kullanıcı Eğitimi" gerçekleştirilecektir. Eğitimde Web of Science, Journal Citation Reports, Essential Science Indicators veri tabanları hakkında da bilgiler verilecektir.

InCites Benchmarking&Analytics
InCites, kurumların ve araştırmacıların araştırma performansını analiz etmeye olanak tanıyan Web of Science Core koleksiyon verileri ile hazırlanmış bir araştırma değerlendirme platformudur. InCites araştırmacı ve kuruluşlarının atıf verileri, global metrikleri ve profil bilgileri ile akademik performansını değerlendirmesine imkan sağlamaktadır.

Incites platformunu kullanarak, araştırmacı ve kurumların performansını nitel ve nicel ölçekte karşılaştırabilir, yeni araştırma trendleri yakalayabilir, gelişime açık potansiyel alanları keşfedebilir, yeni ortaklıklar ve fon olanakları bulabilir ve metriklerden faydalanarak araştırma stratejileri geliştirebilirsiniz.

Eğitim Kapsamında Anlatılacak Konular:

Temel verileri keşfetme (Yazarlar, Kurumlar, Ülkeler, Araştırma Alanları, Dergiler, Fon verenler) ve veri setleri oluşturma​
Standart metrikler ve kıyaslama verileri hakkında bilgiler
Araştırma performansınızı kıyaslama
Araştırma stratejinizi tanımlama
Bilimde yeni trendleri izleme ve en etkili araştırma projelerini tespit etme
Dinamik görseller oluşturup raporlarla çalışma

Incites Benchmarking&Analytics, Journal Citation Reports, Essential Science Indicators veri tabanları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Tarih: 15 Ocak 2020
Saat: 11.30 – 13.00
Yer: İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi  Türkçe Tıp  Binası Prof. Dr. Ekrem Kadri Unat Amfisi