14 Mart Tıp Bayramı'nda Prof.Dr. Hüsrev HATEMİ Söyleşisi Yapıldı.

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin konuğu oldu. Prof. Dr. Hatemi söyleşide tıp biliminin Türkiye’deki gelişim tarihini anlattı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Burhanettin Toker Amfisi’nde gerçekleşen Prof. Dr. Hüsrev Hatemi Söyleşisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. M. Sait Gönen’in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Sait Gönen konuşmasında 14 Mart’ın tarihi anlamına vurgu yaptı. İstanbul’un işgaline karşı duruş sergileyen Tıbbiye öğrencileri ile başlayan 14 Mart geleneğini yine bugünün yarının tıp fakültesi öğrencilerinin devam ettireceğini belirten Prof. Dr. Gönen, meslektaşlarının tıp bayramını kutladı. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’nin tıp dünyasındaki önemine değinen Prof. Dr. Sait Gönen bu anlamlı günde bir arada olmanın üniversite ve fakülte adına mutluluk verici olduğunu belirtti.

Tıp biliminin Osmanlı Devleti’nden itibaren Türkiye’deki gelişimine değinen Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bu süreçteki önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Hatemi ayrıca öğrencilik yıllarına ilişkin anektodlar da paylaştı.

Söyleşinin sonunda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sait Gönen tarafından Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’ye teşekkür plaketi takdim edildi. Takdimin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın “Öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Hatemi hocamızdan aldığımız bayrağı daha ileri taşımak için çalışıyoruz” diyerek 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin konuğu olan Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’ye teşekkür etti.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Ceylan Çakmak
Fotoğraf: Fırat Can Sarı