4.İstanbul Hipofiz Sempozyumu Gerçekleşti.

İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa Hipofiz Merkezi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen, “İstanbul Hipofiz Sempozyumu” ve “Hipofiz Adenomlarının Tedavisinde Endoskopik Endonasal Kafa Tabanı Cerrahisi Kursu” ve “II. Hipofiz Hastalıklarında Hemşirelik Bakımı Kursu”, 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Burhanettin Toker Amfisi ve Anatomi Anabilim Dalı salonlarında gerçekleştirildi.

Kursiyer ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sempozyum ve kurslara, Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri ve hastanelerinde çalışan hekim, hemşirenin yanı sıra öğrenimlerini sürdüren hemşirelik öğrencileri katıldı. 22 Şubat’ta gerçekleştirilen kadavra kursunda deneyimli hipofiz cerrahları gözetiminde genç beyin cerrahisi asistanları endoskopik ve endonasal cerrahi tekniklerini deneyimledi.
Aynı gün gerçekleştirilen II. Hipofiz Hastalıklarında Hemşirelik Bakım Kursu’nda ise hemşireler, hemşirelik bakımında çok yeni bir alan olan hipofiz merkezi hemşireliğinin esaslarını ve pratiğini tartışma fırsatı buldu.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Burhanettin Toker Amfisinde gerçekleşen sempozyum ve kursların ikinci ve son gününde, çeşitli branşlardan hekimler ve hemşireler hipofiz hastalıklarını kendi bakış açılarından tartışarak, fikir alışverişinde bulundu.