Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğrencileri Yurtdışında Fakültelerini Başarıyla Temsil Ediyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Elif Kobil Kortan ve 3. Sınıf öğrencisi Sinem Seleme Övünç misafir öğrenci olarak gittikleri ABD’de önemli başarılara imza attılar.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri uluslararası alanda büyük başarılarla adlarından söz ettiriyorlar. Yale Üniversitesi Nöroloji bölümünde, işitmenin temel unsurları olan iç ve dış hair hücrelerini uzmanlar geniş çaplı olarak araştırıyor.

Çalışmada, çok yüksek çözünürlüklü Superrezolusyon mikroskoplarında koklea örnekleri incelenip bilgisayar ortamında üç boyutlu görüntüleri elde edildi. Sonuçlar Ocak ayı sonunda gerçekleşen ARO Otolaringoloji kongresinde uzmanların bilgisine sunuldu. Çalışma ekibine sonradan dahil olan Kortan, proje yöneticisinin isteği üzerine kongrede projenin poster sunumunu gerçekleştirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Sinem Övünç ise misafir öğrenci olarak gittiği University of California’da temporal kemiğin üç boyutlu ortamlarda modellenmesine dair yürütülen bir çalışmanın araştırma ekibine dahil olarak yayımlanan makalede yer aldı.

Öğrencilerin başarılarından gurur duyduğunu ifade eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sait Gönen ; ‘’Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkiye'de ki tıp fakülteleri arasında en fazla uluslararası tanınırlığı olan fakültelerden birisi. Yine yurt dışındaki tıp fakülteleri ile en fazla karşılıklı anlaşma yapan tıp fakültesi olduğunu büyük bir memnuniyetle söyleyebiliriz. Buda bizim öğrencilerimizin ve mensuplarımızın daha öğrencilik döneminde yurt dışı tecrübelerinin artışını beraberinde getirmektedir. Son günlerde yurt dışında eğitim gören öğrencilerimizden peş peşe aldığımız bu haberler bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin bu başarılarının artması ve meslek hayatları boyunca devam etmesi en büyük arzumuz. Cerrahpaşa markasının yurt dışında  tanınırlığının artmasına büyük hizmet ettiklerini görüyoruz . Stajerlik döneminde bile gittikleri Avrupa da  ve Amerika da ki tıp fakültelerinde öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarda yer almaları oldukça sevindirici ve öğrencilerimizin geleceği açısından ümit verici olduğunu söyleyebiliriz.’’ dedi.

Haber: Ceylan ÇAKMAK