Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Akıllı Ameliyathane Masası Dönemi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Tramvatoloji Anabilim Dalı’nda yapılan cerrahi operasyonlarda yeni nesil ameliyat masası Maquet Yuno II kullanılmaya başlandı. Ameliyat esnasında hem hekime hem de hastalara büyük kolaylıklar sağlayan yeni nesil ameliyat masası, Türkiye’de ilk kez Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kullanılacak.

Türkiye’de ilk kez Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde kullanılmaya başlanan yeni nesil Maquet Yuno II ameliyat masalarının en önemli özelliği tamamının karbonfiber olması nedeniyle cerrahi operasyon esnasında radyolojik görüntülemeyi kolaylaştırması. Ameliyat masaları ayrıca, yeni nesil karbonfiber traksiyon aparatlarıyla travma hastalarının cerrahilerinde kolaylık sağlamakta ve minimal invaziv girişimlere imkan vermekte. Trimano robotik kol tutucu sayesinde özellikle omuz ameliyatlarında hasta pozisyonlamasında büyük avantaj sağlamakta ve cerrahi pozisyonun verilmesi esnasındaki avantajı sayesinde ise zaman tasarrufuna neden olmaktadır. Hekim ve hasta açısından oldukça konforlu olan bu akıllı ameliyathane masalarından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde iki adet bulunmakta.

Haber: Ceylan Çakmak