Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Güçlendirme Çalışması Yapılan Amfilerin Açılışı Yapıldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Binası'nın güçlendirme çalışmaları sona erdi. Çalışmaların ardından dersliklerin açılışı gerçekleştirildi.

İÜC Cerrahpaşa yerleşkesinde, yeniden yapılandırma projesi kapsamında güçlendirme ve yenileme çalışmalarının tamamlandığı Türkçe Tıp Binası içinde bulunan 3 tarihi amfinin açılışı yapıldı. Açılışa İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Çetin Kale, İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sait Gönen, İÜC Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç.Dr. Zekayi Kutlubay ve akademisyenler katıldı.

''Amfilerde  Duayen Hocaların İsimleri Yaşatılıyor''
Amfilerin onarım ve yeniden hizmete açılma süreçleri hakkında detaylı bilgi veren CTF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, bir bölümü yıkılan Temel Tıp Bilimleri binasındaki 3 tarihi amfinin onarılarak yeniden öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirtti. Açılışı yapılan binada bulunan amfiler, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bu günlere gelmesinde büyük emeği bulunan hocaların isimlerini yaşatması bakımından da önem taşıyor. Dekan Prof. Dr. Gönen, “295 kişilik büyük amfimizin ismini aldığı Prof. Dr. Ekrem Kadri Unat, mikrobiyoloji alanında Cerrahpaşa'nın yetiştirdiği önemli isimlerden biridir. Kendisi eski Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı idi. 160’ar kişi kapasiteli diğer iki amfimiz ise Prof. Dr. Talia Bali Aykan ve Prof. Dr. Meliha Terzioğlu amfisi. Bu isimler Cerrahpaşa için çok büyük önem taşıyan isimlerdir. Prof. Dr. Talia Bali Aykan eski Patoloji Anabilim Dalı Başkanımız ve Prof. Dr. Meliha Terzioğlu eski Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanımız idi. Bu üç hocamız ülkemizde o bilim dalını kuran ve yaygınlaşmasını sağlayan hocalarımızdı. Onların isimlerinin yaşatılması da bizim için önemli. Bizlerin eğitim gördüğü amfileri yıllar sonra renöve edilmiş şekilde, tamamen yepyeni bir amfi olarak Cerrahpaşa’da öğrencilerin hizmetine sunmaktan dolayı mutluyuz. Vakıf üniversitelerinde bile bu denli güzel amfilerin bulunmadığını biliyoruz. Ülkenin en başarılı gençlerinin tercih ettiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesine de böyle amfiler yakışır. Yeni yapılacak amfilerimizde eski duayen hocalarımızın isimleri de yaşamaya devam edecek” dedi.

“Cerrahpaşa’da öğrencilerin ilk derslerini aldığı amfilerin açılışını yapmak gurur verici”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Önemli bir deprem yaşadık. Bu deprem sonucunda da bazı binalarımız hasar görmüştü. Cerrahpaşa yerleşkesinde geçmişten gelen bir hazırlık içerisindeydik. Şu an içerisinde bulunduğumuz ve açılışını yaptığımız büyük amfi binamızın bir yıl içerisinde güçlendirme çalışması yapıldı. Bu güçlendirme binayı yeniden yapar gibi bir güçlendirme idi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gelen tıp öğrencilerinin ilk derslerini aldığı bu amfilerin açılışını yapmak büyük bir mutluluk ve gurur vesilesi oldu. Diğer binalarımızı da yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Zaman içerisinde de bunları gerçekleştirmiş olacağız. Burası eski ve deprem açısından riskli bir binaydı. Güncel inşaat teknikleriyle mantolaması yapılarak güçlendirildi. Cerrahpaşa hasar aldı, taşınıyor gibi bir algı oluştu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tamamen yerinde ve hiçbir eksik olmadan, eğitime ve hasta hizmetine devam etmektedir”