Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Incites Benchmarking & Analytics Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyelerinin katılımıyla “Incites bilgilendirme toplantısı” düzenlendi. Araştırma Üniversitesi kriterleri ve üniversitemizin uluslararası görünümü ile ilgili bilgilerin değerlendirildiği toplantıda, Incites veri tabanı hakkında uygulamalı bilgiler verildi.

15 Ocak Çarşamba günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ekrem Kadri Unat Amfisinde gerçekleşen toplantıya Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sait Gönen ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, Incites veri tabanı kullanımının önemine değinerek, bu sistemin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak ortaya çıkarılan akademik çalışmaların görünürlüğü arttırmak ve kayıtlara geçmesini sağlamak adına büyük fayda sağlayacağının altını çizdi.

Ardından söz alan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasret Yardibi, araştırma üniversitelerinin sıralamadaki yerlerinin yükselişi hususunda, yayınlanmış makale sayısının büyük önem arz ettiğini kaydetti.  Şu an yazım aşamasında olan makaleleri yayınlamadan evvel adres değişikliği yapılması konusunda dikkatli davranılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Yardibi, adreslerin doğru yazılmasıyla birlikte atıfların İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya gelmesini sağlayacağını ifade etti.

Clarivate Analytics Web of Science Group Türkiye Eğitim Sorumlusu Derya Soğuksu, araştırma değerlendirme ve akademik performans analiz platformu olan Incites Benchmarking & Analytics veri tabanının verimli kullanılabilmesi adına detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Incites Benchmarking & Analytics veri tabanının, Web of Science Core koleksiyon verileri ile hazırlanmış bir araştırma değerlendirme platformu olduğunu belirten Derya Soğuksu, Incites ile yazarlar, kurumlar, ülkeler, dergiler ve araştırma alanları gibi kategorilerde temel verileri keşfetme ve veri setleri oluşturma işlemleri yapmanın mümkün olduğunu belirtti.

Derya Soğuksu ayrıca, Incites sayesinde standart metrikler ve kıyaslama verileri hakkında bilgiler paylaşarak; bu sistem sayesinde araştırma performans kıyaslama, araştırma stratejisi tanımlama, bilim alanında yeni trendleri izleme ve en etkili araştırma projelerini tespit etme, dinamik görseller oluşturup raporlarla çalışma gibi imkanlara sahip olunduğunu vurguladı.

Haber-Fotoğraf: Ceylan ÇAKMAK, Meltem Suzan ÇİÇEK