Prof.Dr. Nuri Aydın'a Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi'nden "Gelişen Lider Ödülü"

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Aydın, dünyadaki en önemli branş kuruluşu olan Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi (American Academy of Orthopaedic Surgeons- AAOS)  tarafından verilen Gelişen Lider Ödülü'ne 'Emerging Leaders Scholarship Award' layık görüldü.

Geçmişte ödül alan ortopedik cerrahların, özel davetle aday gösterildiği "Gelişen Lider Ödülü"; Prof. Dr. Nuri Aydın'ın geçmişte yapmış olduğu bilimsel çalışmaları, uluslararası etkinliklerde aldığı görevler ve mevcut projeleri değerlendirilerek verildi.

“Gelişen Lider Ödülü'nü Alan İlk Türk Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı”
2016 yılında yine aynı kuruluş tarafından verilen 'Uluslararası Cerrahi Beceri Ödülü'nün de sahibi olan Prof. Dr. Nuri Aydın; aldığı ‘Gelişen Lider Ödülü’ ile, bu ödüle layık görülen ilk Türk ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak büyük bir başarıya imza attı.

"Ödül Töreni ABD'nin Orlando Kentinde Yapılacak"
Prof. Dr. Nuri Aydın, 2020 yılının Mart ayında ABD'nin Orlando kentinde düzenlenecek olan ve tüm dünyadan yaklaşık 35 bin katılımcı ile dünyanın en büyük Ortopedi ve Travmatoloji Buluşması konumundaki Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi (AAOS) yıllık toplantısına davetli olarak katılarak ödülünü alacak.

Ağırlıklı uzmanlık alanı omuz cerrahisi olan Prof. Dr. Nuri Aydın; spor yaralanmaları ve diz cerrahisi alanında da çalışmalar yapmakta. Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları bulunan Prof. Dr. Aydın, halen Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği'nin (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Başkanlığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Prof. Dr. Nuri Aydın, ayrıca kendi alanında bir çok kurs ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmekte.